Monday, February 3, 2014

German Pound Cake ( Sand Cake ) . Zitronen Sandkuchen . الباوند كيك الألماني


This is a type of Pound Cake that is popular in Germany called Sandkuchen ( Sand Cake ) , It's very easy & so delicious & perfect when you are having guests & also perfect as a Coffee Cake.

Ingredients : (12 Piece)



200 gm Soft Butter
4 Eggs
150 gm Flour
150 gm Corn Starch
1 Teaspoon Baking powder
3/4 Cup Sugar (150 gm)
A juice & Rind of 1 Lemon

For the Sugar Icing (optional )

1 Cup Icing Sugar
2 Tablespoons Lemon juice

Preparation:

Preheat your Oven to 180°C.
Prepare your Cake mould by adding butter & Flour.
With an Electrical mixer cream Butter & Sugar, then add Eggs one by one while beating till you have an airy & soft batter.
Add Lemon juice & Rind & mix , then finally add the dry ingredients in patches & mix with a spoon till the batter is well combined.
Add the batter in the Cake mould & bake for around 50 minutes .
Remove from the Cake mould & put it over a wire rack to let cool.
Mix the Icing Sugar & Lemon juice till you have a thick & smooth paste.
Pour it over your Cake & decorate with mint leaves.
It's perfect for Coffee or Tea.


This is how the Icing Sugar thickness should be.
Wie dick der Zuckerguß ist.
يجب أن يكون سكر التغطية ( الايسنغ ) سميك حتى يعطيكي الشكل الجمالي 


Zitronen Sandkuchen

Zutaten : (12 Stücke )

150 g Mehl
150 g Stärke
1 TL Backpulver
200 g Weiche Butter
4 Eier (M)
150 g Zucker
Saft & schale von einer Zitrone

Zuckerguß:
150 g Puderzucker
2 EL Zitronen Saft

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen
Kuchenform mit Butter & Mehl vorbereiten.
Mit einer Schneebesen des Handrührgerät Butter & Zucker cremig schalgen, Dann Eier hinzufügen & schlagen, Dann Zitrone Saft & Schale zufügen & gut mischen.
Die trockene Zutaten geben & mit einem Löffel glatt rühren.
Den Teig in der Form geben & im Ofen ca. 50 minuten backen dann abkühlen lassen.
Zuckerguß zutaten glatt rühren & auf den Kuchen verteilen.




الباوند كيك الألماني 

المكونات : كوب كبير دقيق / كوب كبير نشا / ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ٢٠٠ جم زبدة طرية / ٤ بيضات / ٣/٤ كوب سكر / بشر وعصير ليمونة واحدة 
الايسنغ : كوب سكر بودرة + ملعقتين كبيرتين عصير ليمون 

الطريقة : يسخن الفرن على ١٨٠ درجة وتدهن صينية الكيك بالزبدة وتغطى بالدقيق 
بالمضرب الكهربائي اضربي الزبدة والسكر حتى يصبح الخليط ناعم ثم ضيفي البيض وحدة بعد الاخرى مع إستمرار الخفق ثم ضيفي عصير اليمونة وبشر اليمونة واخلطي . ضيفي المكونات الجافة ثم اخلطي بمعلقة ، ضعي الخليط في صنيت الفرن وإخبزيه حوالي ٥٠ دقيقة
اخلطي مكونات سكر التغطية وافرديها فوق الكيك بعد تمام التبريد 

How beautiful from inside !


Guten Appetit !
 !بالهنا والشفا  

No comments:

Post a Comment