Sunday, December 27, 2015

Homemade Bread spread . Vegetarischer Brotaufstrich . جبنه بيضاء بالخضار للسندوتشات


This is one of our Family favourite weekend breakfast , It's my Mom's reecipe that was done nearly daily . It's a very very easy recipe that is done in 5 minutes , all you have to do is put all ingredients in a mixer ( or just mix everything with a fork in a big Bowl ) . you can add whatever vegetables or herbs you want , you can add 2 or 3 types of cheese , there are no limits to your creation !

I will write down the basic recipe that is really easy & hope you can try it & give me your feedback .





Ingredients : ( it's not a Cake , so there's not really precise amount for each ingredient )

- 200 gm Fetta Cheese
- 1 Tomato
- 1 Onion (or Spring onions)
- Some Cucumber slices
- Green Pepper
- 2 Tablespoons Oil
- a pinch of Salt
- Juice from a Lemon
- Parsley

Preparation:

Cut all ingredients in small pieces (cubes ) & put All ingredients in a food mixer & roughly mix them all together .

**You can simply mix all ingredients with a Fork .
** You can add some cream cheese to the cheese mixture to give it a creamier taste .
** You can add some Thyme or Basil or Mint to give it more Flavor.
**Stays in Fridge for 2 days.


Vegetarischer Brotaufstrich

Das ist ein einfaches Rezept , es dauert nur 5 minuten zu zubereiten .
Es gibt viele Varianten , Mit Kräuter (Basilikum , Mize, Thymian ) , oder für cremiger Aufstrich , Iht Könnt Frischkäse hinzufügen.

Zutaten :
(Menge nach wünsch)

-200 g Fetta Käse
- 1 Tomate
- 1 Zwiebel (ooder Frühlingszwiebel)
-  paar Scheiben Gurken
- Grüner Paprika
- 2 EL Öl
- Saft von 1 Zitrone
- Petersilie
- Priese Salz


Zubereitung:

Alle Zutaten würfeln und im Mixgerät grob mischen , oder einfach mit einer Gabel mischen .

* Bleibt für 2 Tage im Kühlschrank






. جبنه بيضاء بالخضار للسندوتشات 

الجبنه البيضاء الاسطمبولي أحد متعي في الحياة و مفتقدها جدا  في المانيا ، ماما كنت دائما تعمل لنا جبنه اسطمبولي مع الطماطم للفطار مع البيض المسلوق ، و كانت وجبتي المفضله مع العيش البلدي المصري المقرمش . هنا في ألمانيا بعمل حاجة شبيهة ، لكن مش في جمال الجبنه الاسطمبولي ، لكن حلوه برضه :)  باستخدم الجبنه الفيتا ، و أزود ملح و زيت عشان تبقى طريه و ينفع اخلطها . بزود عليها طماطم و خيار و فلفل روم و بصل و بقدونس و اضرابهم في الخلاط بس بعمل خليط مش ناعم ، و ممكن أهرس الخليط في طبق غويط   بشوكة و برضه طعمه بيكون حلو.
الوصفه بتاخد بس ٥ دقائق و بحب اعملها للاطفال ، بالذات اللي مش بيحبو   ياكلوا خضار ، الوصفه دي جميلة لأن الخضار مخفي جواها
*  من الممكن حفظ الخليط يومين في الثلاجة . 



المكونات : ( المكونات على حسب الرغبه )

٢٠٠ جم جبنه فيتا ( أو اسطمبولي )
بصله أو بصل أخضر
طماطميه
خياره صغيره
بقدونس
عصير ليمونه
ملعقتين زيت
ملح لو الجبن غير مالح
فلفل أخضر

 الطريقه :

نضع كل المكونات ( بعد تقطيعها قطع كبيره ) في الخلاط و نضربها بحيث تكون تخينه و مش ناعمه 

** من الممكن إضافة جبنه كريمي للحسوسل على خليط ناعم
** من الممكن اضافه نعناع أو زعتر أو ريحان لاضافه نكهه 
** من الممكن إضافة بيض مسلوق للخليط و و هرسه معا ( لزيادة القيمه الغذائيه للاطفال ) 



Guten Appetit
بالهنا والشفا